It's FUN time!

Ugorj bele a szórakozásba és gyűjtsd össze a legtutibb tippeket

(további olvasnivaló: Egyéb könyvek)

8 éves kortól

Cercen Vanna:Tükörnapló

Vanna Cercena - Tükörnapló

Carlotta és Caterina. Mindkét lány tizenkét éves, olasz, és naplót ír. Carlotta zűrös családjáról, a hegyekben töltött vakációról, s  barátnőjével váltott SMS-eiről. Caterina a sorsát megváltoztató hajóútról, a New York-i kikötőről s az emigránsok keserű életéről. Caterina és Carlotta. Száz év választja el őket egymástól, s mégis sok közös van bennük, ha soraikat egyrnás mellett olvassuk. Mintha beszélgetnének. Carlotta megtalálja Caterina naplóját, amelyből megtanulja értékelni az élet legapróbb örömeit, Caterina naplója pedig Carlotta segítségével jut végre unokahúga kezébe.Carlotta és Caterina. Tükörképei egymásnak, gyermeksorsok egy évszázad tükrében.


12 éves kortól ajánlom (ha akarjátok 10 évesen is olvashatjátok)

Meg Kabot: A neveletlen hercegnő naplója

A neveletlen hercegnő naplója 1

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 1.

"Néha az az érzésem, az életem egy merő hazugság"

 

 

Mia Thermopolis szerint nincs szörnyűbb dolog, mintha valaki százhetvennyolc centi magas, lapos a melle, elsős a gimnáziumban, ráadásul bukásra áll matematikából. De a java még ezután következik... Először a mamája bejelenti, hogy Mia matektanárával jár. Utána a papája jelenti be, hogy ő Genovia hercege... És sehol egy fiú...

 A neveletlen hercegnő naplója 2.-Reflektorfényben

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 2.

"Éppen a konyhában ültem, mit sem sejtve kanalaztam a szokásos hétfő reggeli müzlit, amikor a mamám kibotorkált a fürdőszobából"

Amikor Mia már azt hitte, hogy egész jól megszokta a hercegnősdit, akkor elszabadul a pokol...Az újdonsült genoviai koronahercegnő népszerűsítésére nagyanyja, a rettegett özvegy hercegné főműsoridős tévéinterjút szervez. Mia néhány ártatlanul elejtett mejegyzéssel vérig sérti legjobb barátnőjét, Lillyt, a kirúgás szélére sodorja egyik tanárát, és maga ellen hangolja Genovia teljes lakosságát (ami nem több mint ötvenezer ember, node mégis...).Az interjú után botrány kerekedik, ám Grandmére elviselhetetlen uralkodói leckéinek a Plaza Hotelban ez sem vethet véget...Mit tesz ilyenkor egy jövendő uralkodó?

A neveletlen hercegnő naplója 3.-A szerelmes hercegnő

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 3.

 

"Három: keresem a párom! Néha az az érzésem, én vagyok a legszerencsétlenebb csaj a világon. De tényleg! Ha belegondolok, jó, nem vagyok egy szexbomba, de azért ormótlan behemót sem vagyok. New Yorkban élek, a földkeregség legmenőbb városában. Ezen felül hercegnő vagyok és végre járok valakivel. Mi a fenére vágyhatnék még?"MICSODA SÜKET DUMA!!! Mia szerelmi élete katasztrófa. És ezen az sem segít, hogy ő Genovia trónörököse. Sőt! Igaz, hogy végre valahára jár valakivel, de az illető távolról sem az igazi. Mia csakis Michael után vágyakozik, de ő sajnos foglalt: Judith-tal, a bioszzsenivel jár. Vajon sikerül-e Miának elcsábítania Michaelt a klónkirálynőtől?

 A neveletlen hercegnő naplója 4.-Mia Genoviában

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 4.

"Végre abbahagyom a körömrágást."

 

Mia hercegnő hazaérkezik első hivatalos genoviai látogatásáról, és készen áll az egyetlen igazán fontos dologra: a SZERELEMRE! Mia Thermopolis hercegnő fejedelmi fogadalmai: 1. Abbahagyom a körömrágást. 2. Kedves és udvarias leszek mindenkihez, még a drukkercsajokhoz is. 3. Minden egyes ébren töltött pillanatomban Michael Moscowitzra gondolok! Miát és Michaelt végre nem választhatja el egymástól semmi és senki. Vagy mégis? Grandmere-nek mintha más tervei lennének... Hajszálpontosan a boldog pár első igazi randija előtt közbejön egy halaszthatatlan hercegi hacacáré. Lehetséges, hogy Michael nem elég jó parti? Lehetséges, hogy Grandmere mást szán Miának?(na ne!)?

 

A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2

"Totál kivagyok."

 

 

Mi jöhet A neveletlen hercegnő naplójának 4. és 5. kötete között? Természetesen a négy és feledik! Hogyan tölti a tavaszi szünetet Mia? Kalapáccsal a kezében Mia hercegnő hősi kalandra indul (hősies tett ez, főleg egy olyan elismerten kétbalkezestől, mint ő): egy csapat iskolatársával együtt házat fog építeni a nála kevésbé szerencséseknek. Nem kell hozzá sok idő, hogy Mia ráébredjen, bármennyire nemes a szándék, a munka nagyon is fárasztó. Kitart-e vajon önzetlen elhatározása mellett? Nem dől össze a ház a hercegnői segítség nyomán? És főképp: tart-e Michael elég hosszú szünetet a munkában, hogy megcsókolhassák egymást?

A neveletlen hercegnő naplója 5.-Talpig rózsaszínben

 

"A BÚCSÚBÁL ÉJSZAKÁJÁN A PASIM INKÁBB BOWLINGOZNI MENNE!!!!!!!!!!!!!"

„Jaj nekem! Az egész város tudja már, mi történt a LES HAUTES MANGER-ban tegnap este. FEJEDELMI FELFORDULÁS - ordított a sarki újságosnál az egyik szalagcím. BORSÓ (LEVES)HERCEGKISASSZONY - így a másik, ami ráadásul hülyeség, mert nem is borsóleves volt, hanem rákkrémleves. Még a Times-ban is benne volt!" Vajon mit művelt Grandmére és a kutyája New York egyik legelegánsabb éttermében? És Lilly és Mia barátsága miért került válságba emiatt? És Borisz Pelkovszkij vajon, miért ejtett egy huszkilós földgömböt a fejére? És Mia mamája miért ájult bele egy nagyáruház fagylaltos pultjába? És - főként - mi történt Mia és szerelmese, Michael között a búcsúbál éjszakáján?

 A neveletlen hercegnő naplója 6.-Hajrá hercegnő

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 6.
Mia-rajongók, figyelem! Végre megjelent a hatodik kötet. Biztosan kíváncsiak vagytok a késedelem okára: egyszerűen arról van szó, hogy Renaldo hercegnő titkosította naplójának e részét - a túlzottan magánjellegű részek miatt! Végül azonban Lilly és Michael hosszas rábeszélése hatásosnak bizonyult: a titkos napló nyilvánosságra került! (Ez volt a könyv hátoldalán csak nehogy azt higgyétek hogy én írtam)

 

 A neveletlen hercegnő naplója 7.-Bulihercegnő

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 7.

Mia életét ismét Grandmere fantasztikus ötletei "színesítik": sztárszínésznőt akar csinálni belőle egy ifjúsági színtársulatban, sőt mi több, össze akarja hozni egy Michael-nál sokkal partiképesebb fiatalemberrel.

A neveletlen hercegnő naplója 7 és 1/2-Boldog szülinapot Mia!

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 7 és 1/2
Miának nincs szerencséje a bulikkal, ezért hiába közeleg a nagy nap, nem akar szülinapi bulit tartani. Grandmere-nek viszont - szokás szerint - más elképzelése van a dolgokról: ő úgy véli, egyedül egy valóságshow különkiadása lehet méltó a hercegnő születésnapjának megünnepléséhez. Vagy inkább Lilly keze van a dologban?

 

A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4-Valentin napi meglepetések

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4

Mit is jelent a Valentin-nap általában egy lánynak, akit szeret egy fiú? Azt, hogy a barátja csokit, virágot vogy egyéb aranyos ajándékot vesz neki, esetleg képeslapot vagy szerelmes levelet küld, esetleg egy különlegesen romantikus randira hívja.
Csakhogy Michael "Lillyvel egyetemben" utálja a Valentin-napot, mivel szerinte az nem más, mint a kereskedők "gátlástalan profithajhászásának újabb eszköze". Mia a lelke mélyén nagyon is szeretne Valentin-napon édes kettesben romantikázni, de vajon Michael hajlandó lesz-e sutba dobni az elveit, csak azért, hogy Mia vágya teljesüljön?

 A neveletlen hercegnő naplója 8.-Hercegnő a szakadék szélén

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 8.

Mia végre, valahára tizenegyedikes lett. Végre, valahára megszabadult a diákönkormányzati elnökség nyűgétől. Akkor hát mi a baj? Mi az, ami végzetesen elromlik? Ha egyszer szerencsésen átvészelte a matekot (geometriával súlyosbítva) bukás nélkül, most jön a kémia? És az ég szerelmére, hogy jut Lilly eszébe, hogy újfent elnöknek jelölje?

De mindez semmi Michael bejelentéséhez képest... Michael ugyanis egy évre Japánba utazik! 

A neveletlen hercegnő naplója 9.-Pizsamás hercegnő

Cabot, Meg: A neveletlen hercegnő naplója 9. - Pizsamás hercegnő (Tök jó könyvek) 

"Nem hívott."

A pasija szakított vele, a legjobb barátnője megutálta, minden összejött. A szülei pszichológushoz küldik... mit tesz ilyenkor egy hercegnő? Egyetlen vigasza van: érdekes olvasmány akad a kezébe, egy réges-régi genoviai hercegnő elfeledett naplója. Talán ennek segítségével mászik ki Mia a gödörből? Vagy ez a napló mindörökre megváltoztatja a Renaldók sorsát?

A neveletlen hercegnő naplója 10.-Mindörökké hercegnő 

 Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 10.

Mia elég hosszú kihagyás után jelentkezik újra: másfél évig nem volt ideje a naplójára, mert a REGÉNYÉN dolgozott. Most viszont befejezte (igaz, senki sem akarja kiadni), és újra naplót ír - szüksége is van rá, mert az élete már megint felkavarodott. Pár napon belül érettségizni fog, ráadásul be fogja tölteni a tizennyolcadik életévét, és ennek örömére Grandmare fergeteges partit rendez a modern világ minden ürességének részvételével. Es ha ez nem lenne elég bonyodalom, Michael visszatért Japánból, és milliomos lett belőle. J. P. ugyan nagyon kedves, de határozottan különösen viselkedik. Mia papája vesztésre áll a genoviai választásokon, a közvélemény-kutatásokban ugyanis René herceg toronymagasan vezet. És ha még ez sem lenne elég, Mia az elmúlt időkben meglehetősen ingatag kártyavárat épített maga köré kisebb-nagyobb hazugságokból, amely most összedőlni készül...

Meg Cabot - A neveletlen hercegnő naplója 5.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 6
Heti: 4
Havi: 47
Össz.: 7 852

Látogatottság növelés
Oldal: Naplós könyvek
It's FUN time! - © 2008 - 2024 - fun-blog.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »